Epilog G2 Fiber lézeres munkaállomás – Tulajdonságok

elvalaszto-arnyek

g2

madeinusa


Az Epilog Laser 2016 szeptemberében bemutatott munkaállomása a galvófejes kialakítás ellenére hatalmas munkaterületével tűnik ki, a síkágyas gépekénél nagyobb termelékenység mellett.

Gombnyomásra, mindenféle átállás, vagy opcionálisan megvásárolandó kiegészítő nélkül lehet 3 munkaterület közül választani ugyanazon gépen belül.
A legkisebb munkaterületen ultra precíz a megmunkálás, de a legnagyobbon is igen finom.
Külön figyelmet érdemel, hogy nem csak a munkaterület nagy, de igen magas tárgyak is behelyezhetők ebbe a mégis helytakarékos munkaállomásba.

Ezek a berendezések, - hasonlóan a Fusion gépcsalád gépeihez, - azoknak a vállalkozóknak ideális, akik stabil, megalapozott üzleti tervvel rendelkeznek, és szükségük van nagy munkaterületre, és amellett nagy termelékenységre és kiváló megmunkálási minőségre. Akár ipari cégeknél is megállják a helyüket mint önálló munkaállomás.

 • G2 munkaállomás
  Yb Fiber, 1.070nm 20, 30, 50W
  Munkaterület egy gépen belül:
  1 - X: 101mm x Y: 101mm x Z: 923mm
  2 - X: 406mm x Y: 406mm x Z: 660mm
  3 - X: 609mm x Y: 609mm x Z: 401mm

epilog-g2-fiber-lezeres-galvofejes-munkaallomas

A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát ide, vagy a
"Minden süti fogadása" gombra kattintva lehet jóváhagyni.

epilo-g2-munkaallomas-made-in-usa

Made in USA

Az Epilog 1988 óta gyárt lézeres gravírozó és vágógépeket. A tervezés és gyártás teljesen az USA-ban, Colorado államban, a Sziklás Hegység lábánál fekvő Golden városában található high-tech központban történik. A felhasznált alkatrészek 90% szintén amerikai, és a néhány import alkatrész is minőségi termék.

epilo-g2-munkaallomas-dinamikus-fokuszalas

Dinamikusan fókuszált lézersugár

A theta lencsés fókuszálással, és annak munkaterület nagyságával arányosan növekvő szoptátmérőjével szemben ebben a berendezésben a mozgó tükrök előtti dinamikus sugárnyaláb tágítóval és fókuszlencsével van megoldva a fókuszálás. Így a szpotátmérő a legnagyobb munkaterületen is apró és mindenhol azonos méretű.

epilo-g2-munkaallomas-galvofejes-kialakitas

Valós, 2m/s jelölési sebesség X és Y irányban is

A galvófejes kialakítás előnye a síkágyassal szemben a lézersugár kis tömegű mozgó tükrökkel való mozgatása. Így nagyon nagy sebesség extrém nagy gyorsulás érhető el bármely irányban amit a legkisebb íveken, törésvonalaknál is tartani lehet. A megmunkálás a legnyagyobb sebesség alkalmazása mellett is tökéletesen precíz.

epilo-g2-munkaallomas-munkaterulet-valtas-gombnyomasra

Gombnyomásra választható munkaterület

Egyetlen gépen belül 3 féle munkaterület közül lehet választani gombnyomásra. Nincs szükség fókuszlencse cserére, vagy bármilyen opcionálisan megvásárolandó kiegészítőre. Mindhárom munkaterület „alaptartozék”.

epilo-g2-munkaallomas-athelyezheto-sarok-utkozok

Áthelyezhető sarok vezetők

Ha valaki ragaszkodik a munkaterület bal felső sarokába való ütköztetéshez, akkor könnyedén áthelyezheti a pozícionáló vonalzókat a munkaterületnek megfelelően. Ezek igazán a sablon tálcák alkalmazásakor válnak igazán hasznossá.

epilo-g2-munkaallomas-nagymeretu-behelyezheto-targyak

Nagyméretű behelyezhető tárgyak

Nem csak a munkaterület nagyméretű, hanem a behelyezhető tárgyak magassága is figyelmet érdemel. A legmagasabb tárgyat a legkisebb munkaterület alkalmazásakor lehet megmunkálni, de a legnagyobb munkaterület mellett is igen magas tárgyak jelölhetők meg.

epilo-g2-munkaallomas-class-1-munkakamra

Class 1 biztonsági kamra

A munkakamrából nem léphet ki sem szórt, sem direkt lézersugár. A munkakamrába azonban a nagyméretű, kétoldalra nyíló tolóajtók által szabaddá tehető óriási rakodó nyíláson keresztül könnyedén lehet bepakolni, munkadarabot onnan kivenni. A bármikor bekapcsolható vörös pozicionáló lézer miatt a berendezés Class 2 lézerbiztonsági osztályú.

epilo-g2-munkaallomas-valtoztathato-elszivas

Szabályozható elszívás

A zárt munkakamrából a keletkezett füstöt, leválasztott port feltétlenül el kell szívni. Hogy ez minél eredményesebb legyen, nyitható-zárható elszívó rácsokkal lehet a munkadaraboknak leginkább megfelelő légáramot létrehozni.

epilo-g2-munkaallomas-multi-jeloles

Nagy mennyiségű jelölés nagy termelékenységgel

Sablontálcák alkalmazásával a legnagyobb munkaterületen rengeteg alkatrészt lehet megjelölni a síkágyas gépekénél jóval nagyobb termelékenység mellett.

epilo-g2-munkaallomas-voros-pozicionalo-lezer

Vörös pozícionáló lézer

A vörös pointerrel ki lehet rajzolni a jelölés befoglaló négyszögét, vagy ha több jelölés van egy munkán belül, akkor akár csak egyetlen jelölés befoglaló négyszögét is. Így nagyon könnyen lehet a megmunkálás helyét beállítani.

epilog-g2-munkaallomas-megmunkalhato-anyagok

Sokféle megmunkálható anyag

A 1.064nm hullámhosszúságú Yb fiber lézer segítségével szinte minden fémet meg lehet gravírozni vagy jelölni, bevonatokat lehet eltávolítani, adalékolt műanyagokat, ipari kerámiát, szénkészítményeket lehet jelölni, és még sokminden mást.

epilo-g2-munkaallomas-printer-dashboard-driver

Lased Dashboard Printer driver

A G2 munkaállomáshoz ugyanaz az egyszerűen használható, mégis minden munkafolyamat felet teljes kontrolt biztosító driver áll rendelkezésre, mint a síkágyas gépekhez. Így a gép közvetlenül vezérelhető CorelDraw, Illustrator, AutoCad vagy más hasonló, vektoros rajzoló programból.

epilo-g2-munkaallomas-mely-rgavirozas

Mély gravírozás vagy felszíni jelölés

A printer driverben a sebesség, az erő, a ferkvencia, a felbontás, és a fókusz változtatásával a munkadarabon különböző árnyalatú jelöléseket, felszíni, vagy akár mélyebb gravírozást is készíthetünk.

epilo-g2-munkaallomas-szamitogepes-kapcsolati-lehetosegek

USB vagy TCP/IP kapcsolat

A vezérlő számítógépet és a munkaállomást összeköthetjük USB kapcsolaton keresztül, vagy Ethernet csatlakozással. Ez utóbbi esetben több, egymástól teljesen független számítógépről is küldhetünk munkát ugyanarra a gépre.