A Fiber lézerforrás viszonylag újnak mondható. Többféle változata van. A különféle változatok más-más tulajdonságokkal rendelkeznek, így a megmunkálható anyagok köre, és a megmunkálás milyensége attól függ, milyen fajta Fiber lézerforrást alkalmazunk.
Az Epilog lézeres gravírozó és jelölő gépekbe léghűtéses, 1.064 nm hullámhosszúságú pulzált Yb Fiber lézerforrásokat építenek. A lézerforrások az IPG Photonics gyártmányai, mely egyike a világ vezető gyártóinak.

Ezen Fiber lézerforrások kompakt méretűek, semmilyen karbantartást sem igényelnek (eltekintve az időnkénti portalanítástól), nincs szükség semmilyen segédegységre hozzájuk.
Az élettartamuk nagyon hosszú, a teljesítmény szabályozhatósága nagyon precíz, kiválóak a dinamikus tulajdonságaik. Nagy előny még a magas hatásfok, és ebből következően az alacsony villamos energia igény.
Kis frekvenciákon az impulzus energia nagyon nagy lehet, a lézernyaláb apró kis pontba fókuszálható.

A Fiber lézerforrások mára sok alkalmazásban kiszorították a 1.064nm hullámhosszúságú Nd:YAG lézereket sokkal jobb tulajdonságaikkal.

Zárt rendszerű, RF gerjesztésű CO2 lézerforrást viszonylag kevés cég gyárt a világon, ellenben különböző minőségű, tulajdonságú, teljesítményű Fiber lézerforrásokat jóval többen. Ennek köszönhetően egészséges verseny alakult ki, ami egy évtized alatt egyre jobb minőséget eredményezett egyre kedvezőbb áron. Természetesen a világ egyik vezető vállalatának a termékei nem a legolcsóbbak a piacon.

A különböző Epilog lézergravírozó és vágógépekbe épített lézerforrásokkal megmunkálható anyagok listáját a teljesség igénye nélkül itt találja.

 

További cikkek:


Az epilog.hu az R+C Zrt. Epilog disztribútori honlapja.
Copyright © 2016 R+C Zrt. Minden jog fentartva | All Right Reserved
Ez a weboldal külső forrásból származó médiatartalmat is használ | This website uses media contents from external sources
Szerzői jogi és védjegy információk | Copyright and trademark informations
Adatvédelmi tájékoztató